Med den seneste lov om, at man nu kan få kørekort og køre som 17-årig, er bilisterne på de danske veje blevet yngre end nogensinde før. Hvor det for år tilbage i højere grad var de ældre og de rige, der havde råd til biler og derfor kørte på vejene, er der nu stort set åbent for alle og enhver. Når vi derudover kan se, at specielt unge mænd er overrepræsenterede i statistikkerne for færdselsuheld, er dette naturligvis en udvikling, der kræver eftertanke.
Dette gælder ikke kun lovgiverne eller de ældre bilister. Det gælder i særdeleshed også de yngre. Hvis du er en af de heldige, unge bilister, der nu må køre selv på vejene, er det din pligt at orientere dig grundigt, køre sikkert og være beredt på vejene. Særligt sidstnævnte er desværre noget, både unge og gamle glemmer, hvilket hvert år leder til mange dyre og uheldige situationer på de danske landeveje. Læser du med nedenfor, kan du dog lære, hvordan du, med et par ganske simple forholdsregler, kan blive en væsentligt mere beredt bilist end de fleste.
Hav et ekstra bilbatteri med
Ligesom mange har et ekstra hjul med i bagagerummet, kan det for eksempel sagtens svare sig også at have et ekstra bilbatteri med. Sådan et kan du altså med fordel købe fra Batteribyen. Hvad end du er ny på vejene, eller så gammel, at du for længst har glemt din færdselsundervisning, kan det måske være svært at se, hvad det skulle kunne gøre godt for. Sagen er dog den, at en stor del af bilens funktioner afhænger af, at der er strøm på batteriet. Det gælder ikke kun vinduesviskerne, lyset eller radioen. Hvis nogle af disse, ved et uheld, står tændt i for lang tid, eller det har været en særligt frostkold dag, kan du dog ende med at stå med et aftappet bilbatteri.
Det kan virke usandsynligt, men det er den slags, der sker oftere, end man skulle tro, hvorfor det helt sikkert kan svare sig at køre rundt med et ekstra bilbatteri. Inden du bare køber det første og det bedste bilbatteri online, bør du dog sikre dig, at det har den rigtige størrelse. Det gælder selvfølgelig først og fremmest den fysiske størrelse, så du er ikke på, at det passer under hjelmen. Derudover varierer bilbatterier dog også i ampere. Sørg derfor for at finde et bilbatteri med den rette ampere.
At være beredt er andet og mere end et ekstra bilbatteri
Nu skal det dog helst ikke ende med at lyde som om, at det at være beredt på vejene bare handler om et ekstra bilbatteri i bagagerummet, om end det selvfølgelig rækker langt. Selvom et tappet batteri nemlig nok er den mest hyppige komplikation i Danmark, kan det også svare sig at medbringe et førstehjælpssæt, hvis der ikke følger et med i bilen. Selvom alle håber på ikke at blive en del af et færdselsuheld, er det nemlig bedre at være beredt, hvis uheldet er ude. Har du de to ting, er du godt på vej. Så kan du altid udvide arsenalet med f.eks. en GPS senere.