Hvis du havde spurgt nogen for 30 år siden, om de troede, at København ville være en mere bæredygtig by i dag, ville de måske have svaret nej.
Men spol frem til 2022, og København er blevet udnævnt til en de mest bæredygtige by i verden! Så hvad er det præcis, der gør København så bæredygtig? Lad os se nærmere på det
København har forpligtet sig til at være en bæredygtig by, og de opnår dette mål på en række måder. En af måderne er ved at investere i vedvarende energi. I 2015 satte byen sig et mål om at være CO2-neutral i 2025, og de er godt på vej til at nå dette mål! De har også reduceret deres afhængighed af fossile brændstoffer, idet vindkraft tegner sig for 42 % af byens elektricitetsbehov. Og det er ikke kun elektricitet – København bruger også bæredygtige metoder til opvarmning, køling og transport.
Byen har også gjort bæredygtighed til en prioritet, når det gælder affaldshåndtering. Faktisk har København i flere år arbejdet på at blive en by med nul affald. De har gennemført en række initiativer for at reducere affaldet, f.eks. forbud mod engangsplastikposer og opfordring af borgerne til at kompostere. Som et resultat af disse bestræbelser var København i stand til at aflede 87 % af sit affald fra lossepladserne i 2017!
Det er tydeligt, at København er en by, der er engageret i bæredygtighed. Fra investering i vedvarende energi til reduktion af affaldet er de et godt eksempel for andre byer rundt om i verden. Vi kan alle lære noget af København – selv om vi ikke bor i en storby, kan vi alle foretage små ændringer i vores eget liv, som vil være med til at gøre verden til et mere bæredygtigt sted!
Læs flere bæredygtige nyheder på greengorilla.dk.